2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Alvó kisgyerekeket raboltak el motorosok

Négy hónapos nyomozást követően a kínai rendőrségnek sikerült felszámolnia egy motoros bandát, amelynek tagjai kisgyermekeket raboltak el, és az ország távoli tartományiban akár már 860 jüan (26 900 forint) körüli áron adtak tovább.
2009. január 14. szerda 18:00 - Hírextra
Egyelőre még nem tudni, hogy a szeptember óta működő banda összesen hány gyermeket szakított el a vérszerinti szüleitől. A rendőrség eddig egy lányt és négy fiút talált meg, akiket Jünnan (Yunnan), Szecsuan (Sichuan) és Fucsien (Fujian) tartományban 29 ezer és 812 ezer forintnak megfelelő jüanért adtak el - adta hírül a Pejcsing Pao ( Beijing Bao) kínai napilap.

Az emberkereskedők a dél-kínai Hunan tartományban található Jüejang (Yueyang) városban élő vándormunkások fiúgyermekeire specializálódtak, áldozataikat pihenés vagy alvás közben hurcolták el.

A bandatagok közül 13 főt tartóztattak le. A két és három év körüli gyermekek után a nyomozók eddig hét tartományt fésültek át. A bűnözők az egyik elrabolt gyermeket azért hagyták magára, mert kiderült róla, hogy lány.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását