2024. május 19. - Ivó, Milán

Az EU álláspontját képviseljük a gázai ügyben

A külügyminiszter szerint a Gázával kapcsolatos magyar álláspont összhangban áll az Európai Unió állásfoglalásával, vagyis sürgeti az erőszak leállítását, és a visszatérést a konfliktus tárgyalásos megoldásához.
2009. január 13. kedd 20:58 - Hírextra
Ezt a külügyi szóvivő tájékoztatása szerint Göncz Kinga akkor mondta, amikor fogadta Feldmájer Pétert, a Mazsihisz elnökét, valamint Zoltai Gusztávot, a Mazsihisz és a Budapesti Zsidó Hitközségének ügyvezető igazgatóját kedden a fővárosban.

Szelestey Lajos, külügyi szóvivő az MTI-hez eljuttatott közleményében kifejtette: a megbeszélésen Göncz Kinga hangsúlyozta, hogy Izrael a nemzetközi jog alapján jogosult az önvédelemre, de a válasz mértékét aránytalannak tartotta. Hozzátette, hogy alapvető fontosságú mindkét részről a civilek életének megóvása, illetve a humanitárius katasztrófa elkerülése.

A Mazsihizs vezetői a találkozón elismerésüket fejezték ki a gázai helyzettel kapcsolatban kiadott külügyminisztériumi nyilatkozat kiegyensúlyozottságáért. Ugyanakkor aggodalmuknak adtak hangot, mert megítélésük szerint a magyar sajtó nem mindig tárgyilagosan és árnyaltan mutatja be a gázai konfliktus kirobbanásának okát, és nem kap elegendő hangsúlyt az Izrael elleni rakétatámadás-sorozat, illetve az izraeliek biztonsági igényének kérdése - zárul a közlemény.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását