2024. május 8. - Mihály

Mindkét trónörökös rasszista?

Kisebbik fia után Károly brit trónörökös is "rasszista" ügybe keveredett, miután kiderült, hogy lovaspólóklubjának egyik ázsiai származású tagját rendszeresen "kormosnak" szólítja.
2009. január 13. kedd 20:50 - Hírextra
A BBC keddi beszámolója szerint a 60 éves walesi herceg évek óta illeti klubbeli barátját, az Indiából elszármazott Kuldip Singh Dhillont a "sooty" jelzővel ("soot" angolul: korom).A Gloucestershire grófságbeli Cirencester lovaspólóklubjának egyik bennfentese szerint azonban ez mindössze "baráti becézés", és Dhillonnak "semmiféle problémát nem okoz".

A Clarence House - Károly londoni rezidenciája - kedden "teljes mértékben nevetségesnek" minősítette azokat a feltételezéseket, hogy a trónörökös - Anglia jövendő királya - rasszista nézeteket táplálna.

Károly fiatalabbik fia, Harry ennél komolyabb bajba került épp ezekben a napokban, miután a hétvégén nyilvánosságra került egy három éve készült videofelvétel, amelyen a 24 éves herceg "pakinak" szólítja pakisztáni származású tisztképzőbeli kadéttársát.

A "paki" az angol utcanyelv igen durva és sértő kifejezése a többszázezres brit pakisztáni közösség tagjaira.Az ügy komoly botrányt kavart; még Gordon Brown brit kormányfő is megszólalt, elfogadhatatlannak nevezve az ilyen megnyilvánulásokat.

A The Sun - a News of the World, a felvételt nyilvánosságra hozó vasárnapi brit tömeglap hétköznaponként megjelenő testvérlapja - kedden azt írta: Harry telefonon kért elnézést a pakisztáni hadseregben azóta századosi rangra emelkedett egykori katonai akadémiai bajtársától, Ahmed Raza Khantól. A lap bennfentes forrásai szerint Khan százados biztosította Harryt, hogy nincs harag.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását