2024. május 20. - Bernát, Felícia

A vidék is fellélegezhet

Salgótarjánban már nincs szükség korlátozásokra a levegőszennyezettség miatt, mivel a szálló por koncentrációja az egészségügyi határérték alá csökkent - tájékoztatta kedden az MTI-t a városháza illetékese.
2009. január 13. kedd 11:45 - Hírextra
Kuborczik Norbert, az építéshatósági iroda munkatársa elmondta: a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség jelzése alapján hétfőn jelentős javulás következett be, a szálló por koncentrációja 24 órás átlagban az egészségügyi határérték alatt volt Salgótarjánban. Ez a helyzet a következő napokban fennmaradhat - tette hozzá.

A szálló por koncentrációja Salgótarjánban január 6-ától három egymást követő napon meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket, ezért pénteken a város jegyzője felhívást tett közzé. Ebben az autóhasználat és az alternatív fűtés csökkentését kérte, valamint égetési tilalmat rendelt el.

Kuborczik Norbert elmondta: ezek az intézkedések már nincsenek érvényben, a felhívást levették az önkormányzat honlapjáról.Rámutatott arra: a figyelemfelhíváson kívül más eszköz nem áll rendelkezésükre, mivel Salgótarjánnak még nincs elfogadott szmogriadó-rendelete.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását