2024. április 30. - Katalin, Kitti

Péntekig ingyenes a tömegközlekedés

Szegeden az elmúlt két napban a levegőben mért szálló por koncentrációja meghaladta légköbméterenként a 100 mikrogrammos szintet, vagyis a riasztási küszöbértéket, a szennyezés csökkentéséért hétfőtől ingyenesen használható a tömegközlekedés a városban -
2009. január 12. hétfő 12:57 - Hírextra
Vécsey Ágnes elmondta, Botka László polgármester a személygépjármű-forgalom korlátozását nem kívánja elrendelni, mivel a szálló por koncentrációja Szegeden mindössze 20-30 százalékkal haladja meg a riasztási küszöbértéket, szemben más magyar nagyvárosokkal, ahol ez 2-300 százalék.

Annak érdekében azonban, hogy a lakosság a saját járműve helyett a közösségi közlekedést vegye igénybe, Szegeden pénteken, január 16-án nulla óráig a város közigazgatási területén belül ingyenes használható a tömegközlekedés.

Hétfőtől tilos a város egész közigazgatási területén a szabad téri tűzgyújtást, illetve olyan anyagok égetése, olvasztása, melyek káros anyag kibocsátással járnak. Szintén tilos a gyermekintézményekben - bölcsődékben, óvodákban, általános iskolákban - a gyermekeket a levegőre vinni, illetve nekik bármelyen szabadtéri foglalkoztatást szervezni.

A szóvivő közölte, a városban egyetlen mérőállomás van, az átmenő forgalommal leginkább megterhelt, legmagasabb légszennyezettségű területen, a Kossuth Lajos sugárúton. Ezért a polgármester hivatalos levélben fordul az illetékes minisztériumhoz, melyben kéri: még egy mérőállomást szereljenek fel, hogy reálisabb képet lehessen alkotni Szeged levegőjének minőségéről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását