2024. május 2. - Zsigmond

Az első magyar Mercedes

Bemutatta a detroiti autószalonon a Mercedes a környezetbarát BlueZERO tanulmányautó-sorozatot, amely a Magyarországon gyártani tervezett Mercedes-modellek alapja lehet.
2009. január 12. hétfő 15:10 - Hírextra
A vasárnap megnyílt kiállításon a tanulmányautó három típusát mutatták be. Közös vonásuk, hogy elektromos motorral működnek. A BlueZERO E-Cell villamos motorját lítium-ion akkumulátorok táplálják, egy feltöltéssel 200 kilométert képes megtenni. Az F-Cell modell motorját hidrogéncellás tápegység látja el árammal, hatótávolsága bő 400 kilométer.

A harmadik, BlueZERO E-Cell Plus fantázianevű modellbe belsőégésű motort is építettek, amely generátorként működik, és a lítium-ion akkumulátorok utántöltésére szolgál. Az egyliteres benzinmotor révén a kocsi több mint 600 kilométert képes megtenni külső töltés nélkül.

A fronthajtású, középkategóriás modellek hossza 4,22 méter. Ötszemélyesek, csomagterük 500 literes. Kevesebb mint 11 másodperc alatt gyorsulnak fel óránkénti 100 kilométeres sebességre, végsebességük 150 kilométer óránként. Tetőablakuk is van, amelybe napelemeket építettek, napsütéses időben a kocsi így mobiltelefon vagy mp3 lejátszó feltöltésére is kiválóan alkalmas a motorzeitung.de német szakportál beszámolója szerint.

A három BlueZero-variáció külseje az A és a B osztály új generációjának formai elemeiből építkezik - írja a motorzeitung.de. Az újgenerációs A és a B osztályú Mercedes kocsik két modelljét a Daimler magyarországi üzemében fogják gyártani. A kecskeméti üzem a tervek szerint 2012-ben kezdi meg a termelést és 2500 embernek ad munkát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását