2024. május 2. - Zsigmond

Nem fog végetérni a szmogriadó

A legfrissebb adatok szerint vasárnap kora délután is rendkívül magas volt a szálló por koncentrációja Budapest levegőjében; a tizenegy állomásból nyolcnál a 130 mikrogramm/köbmétert is meghaladta.
2009. január 11. vasárnap 19:11 - Hírextra
Az Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat honlapján elérhető legfrissebb adatok szerint a szálló por mennyisége a budapesti mérőállomások mindegyikénél meghaladja az egészségügyi határértéket. A legkevesebb port a pesthidegkúti állomás méri (68 mikrogramm/köbméter), a Széna téri, illetve a XV. kerületi Kőrakás téri állomás jelenleg nem szolgáltat információkat a por mennyiségéről.

A nagytétényi úti állomás 13 órai adatai szerint a szálló por mennyisége 175 mikrogramm volt köbméterenként, de Csepelen és a Gilicze téren is 160 mikrogrammos értéket mértek 13 órakor.

A belvárosban a mérők szerint ennél jobb a helyzet, a Kosztolányi téren 150, a Teleki téren 144, míg az Erzsébet téren 132 mikrogramm/köbméteres koncentrációt mértek.

A szmogriadó riasztási fokozatát akkor rendelik el Budapesten, ha a szálló por mértéke a miniszteri rendeletben meghatározott 100 mikrogramm/köbméteres riasztási küszöbértéket is eléri két egymást követő napon át, és a meteorológiai helyzet a következő napon sem javul.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását