2024. május 3. - Tímea, Irma

MSZP: az EU csak akkor véd, ha egységesek vagyunk

Az EU valóban védelmet jelent Magyarország számára, de csak ha egységesen és együtt képviselünk nemzeti érdeket. És csak akkor, ha politikánkhoz szövetségeseket tudunk megnyerni.
2009. január 10. szombat 23:11 - Hírextra

A Fidesz elnöke is leírja, hogy a gyengeség rontja az érdekérvényesítést. Felhívjuk a figyelmét arra, hogy az általa vezényelt széthúzásra alapuló politika viszont súlyosan gyengít.


Orbán Viktor ismétlődő súlyos tévedése, hogy ő és pártjának képviselői már eddig is számos esetben az EU-ban kerestek és véltek találni szövetségest a magyar baloldal és a kormány elleni fellépéshez. Külpolitikai egyszeregy, demokratikus norma, és politikai tisztesség dolga, hogy külhonban nem támadja meg az ellenzék sem a nemzet közösségéhez tartotókat, különösen nem a magyar kormányt.


Néhány pártpolitikai szívességi gesztuson túl Brüsszelben és a nemzetközi fórumokon is azt tartják természetesnek, ha fontos dolgokkal lépünk elő, és azt összefogva tesszük. Az agrárium, a klíma, a kisebbségi ügyek mutatják, hogy az MSZP, a Fidesz és a többi erő összehangolt fellépése lehet csak eredményes. Csak akkor lehet igazán hatásos a magyar kormány aktív szerepvállalása minden nemzetközi színtéren, ha ott van mögötte a nemzeti támogatás, és megjelenik az EP-képviselők összehangolt fellépése. Erre most, a legutóbbi orosz-ukrán gázvita kapcsán is szükség van.


A nemzetközi pénzügyi-gazdasági válság kibontakozása óta itthon is mind többen azt várják az ellenzéktől is, hogy együttműködésre nyitottan, összefogásra készen politizáljon a nemzeti érdekeink érvényesítéséért itthon és a világban.

Dr. Kozma József
az MSZP Külügyi bizottság alelnöke

Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását