2024. április 20. - Tivadar

Obama nem tarja be ígéretét

A szűk két hét múlva hivatalba lépő Barack Obama megválasztott amerikai elnök nem akar megválni Blackberryjétől; az évek óta övéhez csatolt mobiltelefon szoros társa, állítása szerint az egyik utolsó kapocs közte és a mindennapi élet között.
2009. január 8. csütörtök 20:45 - Hírextra
A 47 éves Obama hosszú választási kampányában leginkább hűséges Blackberryjén keresztül érintkezett barátaival és tanácsadóival, és sokszor családjával is. Most arra panaszkodik, hogy emailezés nélkül az amerikai elnök egyre szorosabbra záruló világában nem kap majd híreket a külvilágból.

"Még kapaszkodom a Blackberrymbe (...) de kiéneklik a kezemből" - mondta a napokban egy interjúban a leendő elnök, elismerve, hogy biztonsága, egyben jogi védelme érdekében lehet, hogy mégis meg kell válnia szinte hozzánőtt telefonjától.

Erre kérik őt nemcsak a személyes biztonságára felügyelő Titkosszolgálat vezetői, hanem jogi tanácsadói is, akik szerint Obama emailjein keresztül támadhatóvá válna, különféle eljárásokat indíthatnának ellene ügyvédek, üzeneteit a kongresszus és a bíróságok is felhasználhatnák különböző vizsgálatokban. Obama üzeneteit hackerek manipulálhatnák, az elnöki emaileket ezenkívül a törvényi előírás szerint a későbbiekben nyilvánosságra is kellene hozni.

Az előző és a jelenlegi elnök, Bill Clinton és George W. Bush hivatali ideje alatt egyáltalán nem használt elektronikus levelezést. Barack Obama esetében azonban a kérdés még nem dőlt el, ő ugyanis már most fojtogatónak érzi az elnök személye körüli burkot, és Blackberryjét az utolsó eszköznek tartja ahhoz, hogy kapcsolatban maradjon az átlagemberekkel és ne érezze a washingtoni elnöki rezidenciát, ahogy egyik elődje, Harry Truman egykor nevezte, "nagy fehér börtönnek".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását