2024. április 25. - Márk

A rendező kiáll a maffia mellett

Martin Scorsese Oscar-díjas filmrendező nyilvánosan a bemutatás előtt álló Gomorra című olasz maffiadráma mellé állt Amerikában. Az amerikai filmpiacon a "Martin Scorsese Presents" felirattal február 13-án debütáló film a nápolyi maffia, a camorra üzelme
2009. január 8. csütörtök 16:55 - Hírextra
"Könyörtelen, erőteljes pillantás a nápolyi alvilágra" - idézte csütörtöki jelentésében a 66 esztendős Scorsese jellemzését a BBC hírszolgálata.

Matteo Garrone, a film rendezője "rendkívül büszkének" mondta magát, hogy az eddig már számos rangos díjat (köztük az Arany Pálmát és öt Európai Filmdíjat is) begyűjtött drámája "ilyen tekintélyes örökbefogadó apára" lelt.

A maffiafilm-specialista Scorsese (NagyMenők, A tégla) szerint a Gomorra "reménytelen, ugyanakkor felvilágosító, és őszintesége miatt különös módon bátorító".

"Csodálom a film nyers szókimondását, valamint Garrone és színészei elszántságát, amivel a szörnyű igazságot felfedik" - méltatta a rendezőkolléga.

Garrone elmondta, hogy Scorsese volt "az egyik legfontosabb rendező példakép, aki szerepet játszott filmes fejlődésében", és várt már az alkalomra, hogy nyilvánosan köszönetet mondhasson neki "bátorságáért és nagylelkűségéért".

A film amatőr szereplői közül az olasz bemutató óta már hármat letartóztatott a rendőrség maffiatevékenységért. Legutóbb Giovanni Venosát, akit "védelmi pénz" szedéséért vontak felelősségre.

A camorrát leleplező Garrone a halálos fenyegetések miatt bujkálni kényszerül, korábban az olasz hatóságok rejtegették, de tavaly kijelentette: el akarja hagyni Olaszországot, hogy végre szabadon élhessen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását