2024. május 21. - Konstantin

Apró malőr: nem estek le a golyók

Technikai ok miatt vasárnap újra kellett sorsolni a szombaton kihúzott joker hatszámjegyű számsorának első számjegyét, de a szombatihoz hasonlóan vasárnap sem született telitalálat - közölte Somorai László, a Szerencsejáték Zrt. szóvivője az MTI-vel.
2009. január 5. hétfő 08:09 - Hírextra
A hat számjegyből azért kellett újrasorsolni az elsőt, mert szombaton a számok gépi sorsolásának kezdetekor a tíz golyó közül kettő nem esett bele a gömbbe - indokolta a történteket a szóvivő. Hozzátette: a többi szám esetében nem volt szükség az újrasorsolásra, mert az elakadt két golyó beleesett a gömbbe, és így ettől kezdve már teljesen szabályos volt a sorsolás.

Somorai László közlése szerint a hibát akkor vették észre, amikor vasárnap felvételről megnézték az előző napi sorsolást, ezért a hatoslottó számainak húzásával együtt a joker első számjegyét is újrasorsolták.

A szóvivő hangsúlyozta: sem szombaton, sem vasárnap nem született a jokeren telitalálat, a többi nyertes nyereményét az újrahúzás nem érinti.

A vasárnapi újrasorsolás miatt szombaton az MTI kiadásában, illetve a vasárnapi sajtóban is helytelenül jelent meg jokerszám. Az újrasorsolással a Szerencsejáték Zrt. 1. heti jokerszáma a következő: 640142.

A jokerszám számvégződéses rendszerben kerül kisorsolásra, vagyis minden olyan jokerszám nyer, amelynek utolsó 2, 3, 4, 5, illetve 6 számjegye sorrendben megegyezik a jokersorsoláson kihúzott számokkal. A lottó segédsorsjegyen a jokerszámok előnyomottak, a telefonos játékmódban azonban a játékos maga választhatja meg jokerszámait.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását