2024. április 18. - Andrea, Ilma

Pontszámkalkulátor

Pontszámító kalkulátor, intézményi nyíltnap-kereső és több önismereti kérdéssor is segíti a felsőoktatásba jelentkezőket az Országos Felsőoktatási Információs Központ honlapján.
2008. december 27. szombat 07:35 - Hírextra
A www.felvi.hu-n közzétett tájékoztatók szerint a december 15-én indult felvételi eljárás során a pontszámító kalkulátor segítségével - szigorúan tájékoztató jelleggel - bárki kiszámolhatja, hány ponttal vág neki a felvételinek. Nem kell fejben, papíron szorozgatni, összeadni, néhány kattintás után már látható, hány felvételi ponttal tervezhet a diák.

A szakemberek szerint érdemes akkor igénybe venni a szolgáltatást, amikor a jelentkező a szakokat már kinézte magának. A program a számítás végén automatikusan kiadja, hogy az adott szakon miként alakult a ponthatár egy évvel korábban, s így kiderül, hogy a jelentkező vajon bejutott volna-e az adott szakra. Ez érdekes pluszinformáció akkor is, ha a ponthatárok évről évre változnak valamelyest.
Az egyes szakokról a jövő évi felsőoktatási felvételi tájékoztató mellett a Felvételi tájoló 2009. című kiadványból is információhoz juthatnak a diákok.

Az egyetemek, főiskolák egyre nagyobb számban mutatják be oktatási programjukat nyílt napokon leendő hallgatóiknak. Ezekről szintén találhatnak információkat az érdeklődők az OFIK honlapján. A választást megkönnyíthetik a szintén a felvi.hu-n elérhető önismereti kérdéssorok is.

A végső döntésre még van idő, a jövő szeptemberben induló képzésekre 2009. február 16-ig lehet jelentkezni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását