2024. május 12. - Pongrác

Amikor a cápa visszaüt

Egy termetes cápával ütközött a Wild Oats XI nevű vitorlás a hagyományos a Sydney-Hobart viadalon. A hajót irányító Iain Burns arról számolt be, hogy a több mint kétméteres hal beszorult a kormányszerkezetbe, le kellett lassítani, hogy ki tudjon szabaduln
2008. december 27. szombat 21:58 - Hírextra
A sorozatban háromszor győztes és egyben - 2005 óta 1 nap 18 óra 40 perc és 10 másodperces idővel - a versenycsúcsot tartó Wild Oats XI éppen visszavette a vezetést a Skandiától, amikor az ütközés történt. A cápa el tudott úszni, a hajó pedig folytathatta útját.

Nem úgy a jóval kisebb Georgia nevű vitorlás, amely azután, hogy a sötétben valamilyen azonosítatlan tárggyal ütközött, elsüllyedt. A fedélzetén tartózkodó 14 hajósnak nem történt komolyabb baja, köszönhetően a segítségükre siető Telecoinabox Meritnek, illetve legénységének.

A mezőnynek 630 tengeri mérföldet (1168 km-t) kell megtennie, a sorozatban 64. versenyen százegy hajó startolt el pénteken Sydneyből.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását