2024. május 2. - Zsigmond

Komcsik és az amcsik kéz a kézben

Az ünnep során nem fognak unatkozni azok, akiknek kedvelt időtöltése a számítógép virtuális világainak bebarangolása, ugyanis szinte minden várva várt játék az utolsó negyedévben került, és fog kerülni a boltokba.
2008. december 26. péntek 12:49 - Pásztor Balázs
WOW

A majd tízmilliós előfizető tábort birtokló, s ezzel a világ legsikeresebb MMORPG-jévé váló World of Warcraft legújabb kiegészítője, a Wraith of the Lich King mind a hazai, mind a külföldi eladási listák élén debütált. A kissé fagyos, élő halottas hangulatot teremtő kiegészítőt nem véletlenül időzítették közel az ünnepekhez - egyrészt a hó, másrészt az ünnepi vásárlási mánia, harmadrészt mindenféle konkurencia kizárása bőven elég indok volt erre. Az új kiegészítő egyébként Northrend bejárhatóságával bővült, valamint immáron 80. szintig fejleszthetjük kedvenc hőseinket.



Bukás

A világsikert hozó Fallout 2 tíz évet váratott a folytatásra, és most megjelenésével ismét emberek millióit ültette számítógép elé. Az előző 2D-s hagyományait felrúgva ezúttal FTS/TPS 3D-s verziót erőltették, és a készítő sem a Black Isle, hanem az Elder Scroll IV-et is futtató Bethesda lett. De ezeken kívül próbáltak maximálisan tartani magukat a retro korszakba visszakacsingató bizarr, poszt-apokaliptikus hangulathoz, valamint a párbeszédek kimagasló stílusához - sikerrel. A játékmenet most se egy, hanem több tucatnyi végigjátszási lehetőséget kínál, és ennél ötletesebb karakteralkotást még senki nem tett le az asztalra. 2018-ra várjuk a 4-et.

Mese

A Fable morális dilemmákra építő hős RPG-je visszatért, és színesebb, mint valaha. Az első rész legjobb húzása az volt, hogy minden egyes cselekedeted befolyásolta, hogy jó leszel-e vagy rossz, és ez igen szép kihatással volt mind a testedre, mind a környezetedre. A második részben még tovább árnyalták ezt a képet, olyannyira hogy immáron hájas leszel, ha folyton zsíros ételt eszel, a koton nem használata kilenc hónappal később megjelenő következményekkel jár, valamint akár az összes épületet megveheted a játékban - de ezek csak szűk példák. Egyébként teljes mértékben hozza az első rész hangulatát, úgyhogy biztosan ismét szép Mesék fognak születni itthon is.



Említhetnénk még a Need for Speed Undercovert, a GTA4-et, a legújabb Prince of Persiát és még sok mást is, de nem árt némileg a közelgő jövőre is koncentrálni

Daraboló és a Zergek

A Blizzard nem elégedett meg a WoW kiegészítő bevételével, úgyhogy még két garantáltan kasszasiker programot készül kidobni a közeljövőben - lehet még idén. A világ egyik legsikeresebb stratégiai játékának, a Starcraftnak készülnek a boltok polcaira hajítani a második részét, és a kultuszt teremtő Diablo projektnek a harmadik epizódjára is vár a mészárolni vágyó világ fele (a másik fele Pakisztán környékén és Afrikában éli ki magát). Sajnos konkrét dátumokról még nincs hír, de nagyon reméljük, hogy legalább az egyikből méltó karácsonyi, vagy újévi meglepetés születhet.



Komcsik és az amcsik, plusz egy szexi akrobata

Az EA sem hagyja abba sikerjátékok gyártását. A szintén híres stratégiai, csak annak világháborús vonulatát megfogó játék a Commander &Conquer jelenleg aktuális Red Alert szériájának 3. része idén landolt a boltokban, de a január kilencedikén kijövő Mirror’s Edge is nagy hullámokat kavart. Ugyanis ez az első üldözős-menekülős játék, ahol a legnagyobb hangsúly nem harcon és lövöldözésen van, hanem, a felhőkarcolók közti ügyes ugrándozáson - ami gyönyörű grafikával párosítva jó néhány gamer fantáziáját mozgatta meg. És még nem is szóltunk a hamarosan elkészülő Sims 3-ról.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását