2024. április 20. - Tivadar

Vita a rendezésről

Két város kikerülhet a rendezők közül a januári horvátországi férfi kézilabda-világbajnokságon. A horvát sportági szövetség (HRS) közlése szerint Varasd és Porec egyelőre nem hajlandó hozzájárulni a rendezési költségekhez, így nem kizárt, hogy ezen a két
2008. december 23. kedd 12:16 - Hírextra
"Musztafa Hasszán, a nemzetközi szövetség elnöke hozzájárult ahhoz, hogy módosítsunk a lebonyolításon" - idézte a Jutarnji List című lap internetes kiadása Zoran Gobacot, a HRS igazgatóját.
Varasdnak (Varazdin) és Porecnek szombatig kell eldöntenie, hogy hajlandó-e pénzügyileg beszállni a rendezésbe, akkor kell ugyanis a HRS-nek a végleges rendezői listát elküldenie az IHF központjába.

A két érintett város azzal indokolja húzódozását, hogy az eredeti megállapodásban ilyen jellegű hozzájárulásról nem volt szó, a HRS új körülményeket teremtett, márpedig az ő költségvetésükben nem szerepelt ez a kiadás. Állítólag mindkét város esetében 500 ezer euróról van szó. Porecben és Varasdon nemrég készült el az új sportcsarnok, amely 16, illetve 27 millió euróba került.

A helyi szövetség jelezte, megegyezés hiányában az egyébként is a helyszínek között szereplő Zágrábban és Zárában (Zadar) rendezik az eredetileg Porecbe és Varasdra tervezett összecsapásokat. Ezek mellett Split, Pula, valamint Eszék (Osijek) ad otthont összecsapásoknak a január 16. és február 1. közötti világbajnokságon.

A 24 csapatos tornán a magyarok az A csoportban a francia, a szlovák, a román, az argentin és az ausztrál válogatottal találkoznak. A mérkőzések helyszíne a határtól alig 30 kilométerre délre fekvő Eszék lesz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását