2024. május 29. - Magdolna

Időközi választások ma

dőközi polgármester-választást tartanak ma a Vas megyei Porpácon és a Heves megyei Bekölcén. A 165 lakosú Porpácon azért kell időközi választást tartani, mert a korábbi polgármester, Boros Béla egészségi okokra hivatkozva lemondott szeptember 30-án - mond
2008. december 21. vasárnap 10:33 - Hírextra
A polgármesteri tisztségért egyetlen jelölt indul, Poócza Tamás karbantartási csoportvezető, aki függetlenként, társadalmi megbízatásban látná el feladatát. A választási névjegyzéken 133-an szerepelnek, a voksokat reggel hat órától egyetlen szavazókörben adhatják le az arra jogosultak.

Asbótné Mészáros Ágota elmondta: az öttagú képviselő-testület egyik tagja szintén lemondott. Póttag nincs a helyére, új képviselőt mégsem választanak, mert a testület négy taggal és a megválasztott polgármesterrel tovább működhet.

A Heves megyei Bekölcén azért tartanak ma időközi önkormányzati választásokat, mert a falu képviselő-testülete október 10-én feloszlatta magát.

A falu jegyzője, a helyi választási iroda vezetője, Szabó Ágnes az MTI-nek elmondta: a bekölcei képviselő-testület azért döntött egyhangúlag a feloszlatás mellett, mert a képviselők között már nem volt meg az egyetértés, az elmúlt három hónapban valamennyi ülés határozatképtelen volt.

A választáson három független jelölt száll versenybe a polgármesteri székért, egyikük sem helybeli: Horoghné Németh Katalin pénzügyi tanácsadó Ózdon, Liktor István jelenlegi polgármester, egyéni vállalkozó Egerben él és Pallagi Károlyné Holló Ilona, a falu korábbi jegyzője, aki szintén a hevesi megyeszékhelyen lakik. A hét képviselői mandátumért húsz jelölt indul, ők viszont valamennyien bekölceiek - közölte Szabó Ágnes.

A 628 választópolgár reggel hat órától szavazhat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását