2024. március 29. - Auguszta

Kaviárt esznek a hajléktalanok

Ínyencségnek számító orosz beluga kaviárral ünneplik a karácsonyt hajléktalanok idén Olaszországban. A csemegét a hatóságoknak köszönhetik, akik a lefoglalt 40 kilogrammnyi csempészárut jótékonysági szervezeteknek ajánlották fel, ők pedig szeretetkonyhán
2008. december 21. vasárnap 10:25 - Hírextra
A rendőrség egy nő milánói házának hűtőszekrényében foglalta le a 40 kilogrammnyi kaviárt. Olaszországban - sok más országhoz hasonlóan - tiltott termék a veszélyeztetett beluga ikrája. Az ínyencséget a milánói, velencei és Monte Carló-i feketepiacon akarták értékesíteni - mondta el Juri Mantegazza, a vezélyeztetett fajokkal kapcsolatos szabályok betartásán őrködő erdészeti rendőrség felügyelője. A nőt és két lengyel állampolgárt őrizetbe vettek.

Míg tavaly egy hasonló akció során megsemmisítették az összes elkobozott kaviárt, idén a Vöröskeresztnek, a ferences rendi szerzeteseknek, idősotthonoknak és a karácsonyi szeretetkonyhák szervezetőinek ajánlották fel a zsákmányt.

Massimo Mapelli atya, egy hajléktalanmenhely vezetője elmondta: az általa vezetett otthon 10 kilót kap, amelyben 82 vacsorához lesz elegendő. Az egy főre jutó 12 dekagramm a kétszerese-négyszere annak az adagnak, amelyet luxuséttermekben felszolgálnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását