2024. május 12. - Pongrác

Gyurcsány ellenségei az egyházak?

A KDNP szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ellenségnek tekinti az egyházakat - közölte Halász Zsuzsa, a párt szóvivője szombaton az MTI-vel, a kormányfő Népszabadságnak adott nyilatkozatára reagálva.
2008. december 20. szombat 20:44 - Hírextra
Gyurcsány Ferenc a szombati Népszabadságnak egyebek között azt mondta, hogy "meg kell nyomni a vészcsengőt", mert ha így megy tovább, a házasság anyakönyvezése előbb-utóbb visszakerül az egyházakhoz, kötelező lesz a hitoktatás, míg végül "a legfőbb hatalom" megmondja, miként kell élni és értéket választani.

A kormányfő a napilapban szólt arról is, "megriasztja" őt, hogy az Alkotmánybíróság (Ab) úgy gondolja, korlátoznia kell két embernek azt a jogát, hogy házasságon kívül kössék össze az életüket. Mint mondta, nincs kétsége afelől, hogy nem a "közvetlen jog birodalma" határozta meg a döntést, hanem "a jognak valami többszörös áttétellel való magyarázata, amelynek a legmélyén az alkotmánybírák egyéni, konzervatív értékválasztása áll".

Halász Zsuzsa minderre a közleményben úgy reagált: pártja felhívja Gyurcsány Ferenc figyelmét arra, hogy az Alkotmánybíróság a rendszerváltozás hajnalán azért jött létre, hogy "még magát Gyurcsány Ferencet is megakadályozza az alkotmányos útról való letérésben".

A kereszténydemokraták szerint a kormányfőnek az Ab tagjairól szóló mondatai súrolják a "véleményszabadság körét megvonó határokat".

Mint írták, valóban meg kell nyomni a vészcsengőt, de ezt Gyurcsány Ferenc miatt kell megtenni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Papa
2009. január 8. 23:41
Kedves Halász Zsuzsa! Az Alkotmánybíróság T.Tagjai és Sólyom madár eléggé gengszteri döntéseikkel, ítéleteikkel már kivívták a NÉP többségének a haragját és mély megvetését.
Velük szemben nem lehet eléggé lesúlytó véleményt formálni.
Sajnos a Gyurcsány nem eléggé kemény velük szemben, különben is, Neki is lehet véleménye.
Az egyházak valóban ellenségei népünknek, ezt választások előtt ragyogóan ki is fejtik. A Katolikus Egyházunk pedig megérdemelné, hogy Mo. felmondja a Vatikánnal a szerződést, pont az egyház politizálása miatt.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását