2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Pont Médiacsoport: új tulajdonos!

A PONT FM 88.1 rádiót, az Abszolút Rádió 97.3-t, valamint a hirextra.hu hírportált és lapcsaládot működtető, budapesti székhelyű Pont Médiacsoport 2008. december 17-én tulajdonost váltott.Az új tulajdonos a tihanyi Rise Fm-et is működtető üzleti kör, a vé
2008. december 19. péntek 11:50 - Hírextra
A Pont Médiacsoport igazgatója, majd tulajdonosa Rónai Egon volt, aki 2004-ben vette át az akkor még Budapest Rádió néven működő rádió vezetését. Irányítása alatt a Budapesten és 60 km-es körzetében fogható regionális rádió cégcsoporttá nőtte ki magát, 2007. januárjától már két rádióval és internetes divízióval rendelkezett. Rónai Egon 2007 nyarától magánemberként és egy cégén keresztül 100 %-os tulajdonosa lett a médiavállalkozást működtető Rádió Infórum Kft-nek.

Rónai Egon megtartotta a Pont Média internetes divízióját, a lezajlott adásvételi tranzakció csak a rádiókat érintette. „A Hirextra.hu és Sport Tv-s elfoglaltságom mellett új rádiós kihívásokra is nyitott vagyok. A rádiózásban nem elsősorban tulajdonosnak lenni jó, az igazi a program összeállítása, a struktúra kialakítása, a munkatársakkal való napi együttműködés. Ebben az utóbbi hónapokban ritkán volt részem, így érthető, hogy a leginkább ez vonzana. " – mondta el a tulajdonosváltás kapcsán Rónai Egon.

A december 17-től új tulajdonossal rendelkező két rádió a maga nemében az egyetlen a piacon: a Pont FM 88.1 rockzenét és sportot sugároz, a legfrissebb adatok szerint 4 % feletti hallgatottsággal, legtöbb fővárosi konkurensét megelőzve. Az Abszolút Rádió 97.3 profilja a fekete zene. A rádiók az adásvétel után valószínűleg stílust és struktúrát fognak váltani, ezt prognosztizálja a vevő által vezetett Rise FM 15 – 29 éveseket célzó iránya.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását