2024. május 17. - Paszkál

Digitális ultrahangot kaptak

Több mint harmincmillió forint értékű digitális ultrahang berendezést kapott a Gézengúz Alapítvány pénteken a Philips Magyarország Kft.-től.
2008. december 19. péntek 17:33 - Hírextra
A kora- és újszülöttek koponya, hasi, csípő, valamint kardiológiai vizsgálatára alkalmas készüléket Benedikt Laux, a Philips Közép- és kelet-európai igazgatója adta át Schultheisz Juditnak, a Gézengúz Alapítvány orvosszakmai-ügyvezetőjének az alapítvány Budakalászon található intézetében.

A berendezés nagy segítséget jelent az alapítványnak, amely a születési károsult gyermekeket és családjukat segíti. A hozzáfordulóknak többszintű egészségügyi szolgáltatást kínál: biztosítja a diagnosztikától az utókezelésig az orvosi, gyógytornász és gyógypedagógiai ellátást. Adatai szerint a koraszülések száma Magyarországon igen magas, több mint kétszerese az EU országok átlagának.

A 2007. évre vonatkozó adatok alapján közel 30 ezer koraszülött, kissúlyú, központi idegrendszerében károsodott vagy éretlen gyermek született, akiknek a veszélyeztetett születési körülmények mellett és az egyéb más (például kardiológiai) rendellenesség következtében fellépő idegrendszeri károsodások miatt terápiás ellátását kell biztosítani - tudatta az alapítvány.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását