2024. május 2. - Zsigmond

George Duke hazánkba ad koncertet

A legtöbb Grammy-díjra jelölt dzsesszzenész, George Duke ad koncertet 2009. május 20-án Debrecenben, a Kölcsey Központban. A Grammy-díjas és a díjra több mint húsz alkalommal jelölt amerikai billentyűs, énekes és producer évtizedekkel ezelőtt már koncerte
2008. december 18. csütörtök 22:14 - Hírextra
A 62 esztendős, kaliforniai születésű George Duke egyike a legsokoldalúbb dzsesszművészeknek. Nemcsak zongorajátékával vált híressé, világhírű dzsessz- és rockzenészekkel is dolgozott együtt.
Húszéves korában már saját triójával szerepelt, amelyben az akkor még ismeretlen, később Budapesten járt Al Jarreau énekelt. 1969-ben fellépett a Newport Jazz Festivalon, majd Jean-Luc Ponty együttesében vált nemzetközi hírűvé. A hatvanas évek végén csatlakozott Frank Zappa Mothers of Invention együtteséhez.

A hetvenes években Cannonball Adderley altszaxofonos combójában játszott, együtt léptek fel Budapesten. Ezután ismét Frank Zappa együttesével, Billy Cobham dobos zenekarával turnézott.
From Me To You címmel 1976-ban jelent meg első saját lemeze, két évvel
később a funky-beütésű Reach For It című albumával a slágerlisták élvonalába került.

Az 1970-es évek vége óta producerként is dolgozik. Készített albumot Dee Dee Bridgewaternek, Miles Davisnek, Barry Manilow pop- és Smokey Robinson soulénekesnek, a The Pointer Sistersnek, Al Jarreau-nak, Natalie Cole-nak, Dionne Warwicknak és másoknak.Magyarországi koncertjét a Live Nation Hungary iroda szervezi, a jegyeket január 7-től árusítják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását