2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Százmilliós adóssággal távozott a polgármester

Neszmélyen 102 millió forint tartozást követelnek a hitelezők az önkormányzattól, amit lehetetlen teljesíteni a 240 milliós költségvetésből. A volt polgármester elleni büntetőeljárásban februárban várható vádemelési javaslat - írta szerdai számában a 24 Ó
2008. december 17. szerda 11:03 - Hírextra
Az önkormányzat mellé kirendelt pénzügyi gondnok összesítése szerint az összeg nagyobb is lehetne, de nem mindegyik tételt fogadták el érvényes követelésnek. Hiába várja a pénzét az, aki milliókat adott készpénzben a polgármesternek szóbeli, vagy egy füzetpapírra felírt megállapodás alapján.

A volt polgármester, az áprilisban leköszönt Benkő Ferenc is követelőként lépett fel, 631 ezer forintra tart igényt, költségátalányra, szabadságmegváltásra és táppénztartozásra hivatkozva.

Az önkormányzat a legnagyobb összeggel, 40,8 millió forinttal egy banknak tartozik, ugyanis a polgármester a település nevében úgy vállalt készfizető kezességet a hitelekért, hogy arról az önkormányzatnál senki nem tudott - közölte a lap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását