2020. december 4. - Borbála, Barbara

Sífelvonó baleset

Sífelvonó-kabinokban rekedtek közel százan egy tartóoszlop meghibásodása miatt a kanadai Whistler-Blackcomb télisportközpontban, a 2010-es téli olimpia egyik helyszínén.
2008. december 17. szerda 17:40 - Hírextra
Kanadai sajtójelentések szerint nagyjából harminc kabinból kellett kimenekíteni síelőket, akik órákig lebegtek 5-9 méteres magasságban a fagyos hidegben. Az egyik kabin egy vad hegyi patak felett állt meg, egy másik nekiverődött egy buszmegálló tetejének, és volt olyan is, amelyik háztetőn kötött ki.

A tűzoltócsapatok három órán át tartó mentőakciója után 13 embert kellett kórházba szállítani, de ellátás után mindannyiukat hamar kiengedték. Komolyabb sérülés nem történt, és többen maguktól ki tudtak szabadulni a kabin fogságából. "Mindenki beszerzett kisebb sérüléseket, nekem például eltörött egy ujjam" - mondta egy síturista a CTV tévécsatornának.

A felvonó azért állt le, mert meghajolt egy tartóoszlop. A baleset pontos okát még vizsgálják. A meghibásodott oszlopot egy daruval stabilizálták. A Vancouvertől északkeletre fekvő síparadicsomban a 2010-es téli olimpiai játékokon a műlesiklás versenyszámokat rendezik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását