2024. április 27. - Zita

Még mindig nincs meg az eltűnt diáklány

Nincs fejlemény a Budapesten több mint tíz napja eltűnt 22 éves francia diáklány ügyében - mondta Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-nek.
2008. december 17. szerda 21:20 - Hírextra
A rendőrség változatlanul nagy erőkkel nyomoz, számos információ birtokába jutott, de még nem volt közöttük olyan adat, amely megoldást adhatna a kérdésekre - közölte a szóvivő.

Ophélie Bretnachert a rendőrség mellett családja és barátai internetes blogokon, közösségi fórumokon is keresik. Az Erasmus-program keretében szeptember óta a Budapesti Corvinus Egyetemen tanuló lány december 4-én, a hajnali órákban tűnt el. Az egyik fővárosi szórakozóhelyről egyedül indult budai otthonába, ahová nem érkezett meg. A táskáját, benne minden iratával és mobiltelefonjával a Lánchíd pesti oldalán találták meg.

Ophélie Bretnacher diáktársai csütörtökön, a félév utolsó nagyszünetében, csendes gyülekezést tartanak a Budapesti Corvinus Egyetemen aulájában.

Mészáros Tamás rektor az egyetem honlapján a napokban felhívást tett közzé. Mint írta, a hallgatók fokozott figyelemmel közlekedjenek a városban, különösen a szórakozóhelyek, parkok környékén vigyázzanak. Éjszaka lehetőség szerint csoportosan közlekedjenek, idegenekkel ne vegyenek fel kapcsolatot és utazzanak taxival.

Minden külföldi hallgatónak kijelölt magyar diáktársa van egyetemünkön, kérjük vegyék igénybe az ő mindennemű segítségüket, együttműködésüket. Bár minden külföldi hallgató az egyetemi tájékoztató füzetben érkezésekor megkapja a rendőrség segélyhívó telefonszámát, ezt ismételten megadjuk - olvasható az egyetem honlapján.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását