2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Eljátékgépezték az összelopott pénzt

Hét év börtönt kaptak a bankautomatákat megcsapoló vagyonvédelmisek.
2010. november 17. szerda 20:18 - HírExtra
Hét-hét év börtönbüntetéssel sújtotta a Baranya Megyei Bíróság szerdán azt a két férfit, akik egy vagyonvédelmi cég alkalmazottjaiként mintegy százmillió forintot vettek el bankautomatákba szánt pénzekből.

A bíróság Kovács Attila vezette tanácsa a vádlottakat sikkasztásban mondta ki bűnösnek, és 93,4 millió forint erejéig jogosnak ítélte a károsult vagyonvédelmi cég polgári jogi igényét.
Az ügyész tudomásul vette a döntést, a vádlottak és védőik enyhítésért és eltérő minősítésért fellebbeztek, ezért az ítélet nem jogerős.

A tényállás szerint a bankautomaták pénzfeltöltésével is foglalkozó biztonságtechnikai társaság dolgozói hosszú ideig rendszeresen vettek el kisebb-nagyobb összegeket a berendezésekbe szánt bankjegyekből. Tettükre 2008-ban a cég belső vizsgálata derített fényt, akkor a vállalatvezetők a rendőrséghez fordultak.

A vállalkozásnál akkor jöttek rá a sikkasztásra, amikor az egyik automata hibát jelzett, és az ellenőrzésekor kiderült, hogy a pénz azért fogyott ki belőle a tervezetnél korábban, mert kisebb címletű bankjegyekkel töltötték fel.

Az elsikkasztott pénz nem került meg, a két férfi játékautomatákon eljátszotta. Ezzel nem a bankokat, hanem saját munkaadójukat károsították meg, a bankautomatákba szánt pénzért ugyanis az tartozik felelősséggel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását