2024. március 29. - Auguszta

Csökkenti a gyógyszerköltségeket a kórház

Átgondoltabb gyógyszerválasztással és az egyes osztályok tevékenységének szigorításával szeretné csökkenteni a gyógyszerköltségeket a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, amelynek vezetése a jövőben nem kívánja kiegészíteni az Országos Egészségbiztosít
2008. december 17. szerda 09:23 - Hírextra
A lap tájékoztatása szerint a kórház eddig saját bevételeiből - a többi között bérleti díjakból és patológiai szolgáltatásokból - minden hónapban 100 millió forinttal pótolta ki az OEP által gyógyszerek és gyógyászati segédeszközök beszerzésére biztosított keretet.

Varga Gábor főigazgató-főorvos most "bekeményített": a jövőben nem egészíti ki a büdzsét, helyette az egyes osztályokat szorítja rá a racionálisabb gyógyszergazdálkodásra. A szigorítás azért is aktuális, mert a győri kórház 5 százalékkal lépi túl számos más, hasonló intézmény gyógyszerfelhasználását.

A főigazgató leszögezte: nem a gyógyszerek mennyiségén vagy hatásosságán takarékoskodnak, de a kórházban is igaz, hogy nem mindig a legdrágább szer a legjobb.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását