2021. december 9. - Natália

Nincs veszélyben a téli olimpia

A pénzügyi és gazdasági válság, illetve az idei negyedik negyedévre tervezett kiadások növekedése ellenére egyensúlyban lesz a 2010-es vancouveri téli olimpia költségvetése - állítja a szervezőbizottság (VANOC).
2008. december 16. kedd 09:35 - Hírextra
"Időben vagyunk ahhoz, hogy biztosítsuk a büdzsé egyensúlyát" - jelentette ki John McLaughlin, a VANOC pénzügyi vezetője.

A legutóbbi könyvvizsgálói jelentés ugyan 48 millió eurónak megfelelő költségnövekedést állapított meg az év utolsó három hónapjára, ezzel együtt - amint azt McLaughlin megjegyezte - az egész világot érintő gazdasági válság ellenére "egészséges pénzügyi helyzetben van" a szervezőbizottság.

Az elöljáró szavait támasztja alá, hogy a VANOC a támogatói szerződések többségét már megkötötte, az olimpiai helyszínek kialakítását jórészt befejezte, a következő évben pedig már a Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól is befolyik pénz, illetve megkezdődik a jegyértékesítés.

"Mindezzel együtt óvatosnak kell maradnunk" - tette hozzá McLaughlin.A játékok tervezett költségvetése 994 millió eurónak megfelelő összeg, amibe nem számolták bele a versenyhelyszínekre fordított, illetve fordítandó 580 millió eurónyi összeget.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását