2024. március 29. - Auguszta

Hiányosságok csak a kardiológián

Lezárult az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) vizsgálata az egri Markhot Ferenc Kórházban: 32-ből 27 osztályon mindent rendben találtak, nagyobb hiányosságokat csak a kardiológiai osztályon kell pótolni – közölte kedden az MTI
2008. december 16. kedd 15:20 - Hírextra
Kosztura László, a Hospinvest Zrt. régióvezetője közleményében felidézte, hogy november elsején - a tiszti főorvos korábbi nyilatkozata szerint - még 15 osztály nem kapta volna meg az engedélyt; a társaság sikerként könyveli el, hogy másfél hónapnyi munka után ez ötre olvadt. Az ellátás továbbra is teljes kapacitással működik, az átvétel előtti és az azóta eltelt időszak színvonalának megfelelően - tette hozzá.

A hiányosságok nagy részét a HospInvest napok-hetek alatt pótolja, a kardiológiai osztályon észlelt nagyobb hiányosságokat pedig március végéig kell felszámolni – közölte Kosztura László. Hozzátette: Egerben korábban sem működött szakmai értelemben teljes kardiológiai osztály, hiszen nem végeztek például szívkatéteres eljárásokat.

Az ÁNTSZ döntésének értelmében a kardiológiai osztály működése ideiglenesen szünetel. Ez a döntés a fekvőbeteg-ellátást érinti, a járóbetegek ellátását nem. A Hospinvest a kardiológiai fekvőbetegeket jelenleg a belgyógyászati centrumban látja el - tartalmazza a közlemény.

A HospInvest novemberben vette át a Markhot Ferenc Kórház működtetését. A szocialista vezetésű Heves Megyei Önkormányzat márciusban hagyta jóvá azt a szerződést, amely alapján a következő húsz évben a HospInvest Zrt. működtetheti a kórházat. A Fidesz mindvégig azzal vádolta a megyét, hogy a cégre szabták a pályázatot. Civil szervezetek és a kórházi érdekképviseletek is folyamatosan tiltakoztak a funkcionális privatizáció ellen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását