2024. március 29. - Auguszta

Medveczky: több, mint aljasság, amit az RTL Klub velem tesz!

A fülem, a szám leragasztották, a kezem-lábam hátrakötözték - mondta el a Hírextrának Medveczky Ilona, az RTL Klub Szombat esti láz című showműsorának zsűritagja. A revütáncos nyíltan beszélt a csatorna piszkos dolgairól portálunknak adott exkluzív interj
2008. december 13. szombat 08:59 - Gedei Szilárd
Sokat hallani Önről mostanában, viszont leginkább egy egyre csak dagadó botrány kapcsán. Van sejtése, hogy miért nem akarja az RTL Klub beengedni a barátját a Szombat esti láz felvételére?

Egészen egyszerűen azt szeretnék elérni, hogy kiszálljak a műsorból. De ez nem fog nekik sikerülni. Jogi, illetve ügyvédi útra fogom terelni az ügyet, amennyiben nem engedik be a barátaimat a műsor felvételére. Egyébként két barátomról van szó, akik el szoktak kísérni, az egyikük dr. Balogh György, akit említett a Bors című bulvárlap is.

Ezek szerint akár Ön is beperelheti őket?

Talán be is fogom őket perelni, mert ilyen, amit művelnek velem egyszerűen nincs! Az biztos, hogy az összes újság címlapján ott lesz, hogy milyen dolog az, hogy Náray Tamás, vagy Schiwert Takács László dönti el, hogy kinek a hozzátartozói lehetnek ott a Szombat esti láz stúdiójában. Az enyéimet pedig kitiltják – ez hallatlan!

A Művésznő szerint személy szerint ki hibázott a csatornán belül?

Az RTL Klub propagandafőnökének, Rényi Ádámnak egy kicsit el kellene azon gondolkodnia, hogy az én szerződésemben nincsen olyan passzus, hogy nem nyilatkozhatok. Amikor pedig nyilatkoztam, akár a Blikknek vagy a Borsnak is, még arra sem vették a fáradságot, hogy átolvassák Rényiék, pedig nem is lett volna kötelességem elküldeni nekik. Nem olvasták át és utána csodálkoztak, hogy lejött a sajtóban a hozzátartozóim nyilatkozata.

Ezek szerint az RTL Klub hibázott?

Igen, ez nem más, mint Rényi Ádám és az RTL klub többi sajtósának a slendriánsága. De nem csak ők tartottak be nekem. Például volt egy eset, amikor fölkértek egy produkcióra, de Náray Tamás, az RTL Klub stylistja nem gondoskodott a megfelelő megjelenésemről. Az egész ruhatár, amit nekem szánt egy profinak nevezett műsorban nem állt másból, mint egy árva necctrikóból. Hát nem tudják ezek, hogy kell felöltöztetni egy revüsztárt? Legalább annyira tanultak lennének, hogy tudhatnák egy hozzám hasonló revütáncost nem nadrágkosztümbe kell öltöztetni!

Gondolom ezt szóvá is tette.

Amikor mondtam neki, hogy mégis hogy képzeli ezt, jó hogy nem pufajkát vagy télikabátot ad rám, csak annyit válaszolt, hogy akkor majd fölsliccelik. Ehhez nem kell diploma, de még csak gimnázium sem és a divatiparban sem kell dolgoznia ahhoz valakinek, hogy tudja, mi illik egy ilyen műsorba.

Ezek szerint nem lehet túl jó a hangulat a show próbáin és a felvételkor sem…

Eddig a botrányig ha találkoztam akár Schiwerttel, akár Nárayval fülig ért a szájuk, most meg azzal sem tisztelnek meg, hogy köszönjenek, pedig sokszor találkozom velük.

Én nem nyilatkoztam senkinek, de hangsúlyozom, hogy amúgy sem volt olyan kitétel az általam aláírt szerződésben, hogy nem nyilatkozhatok. Ráadásul nem is én nyilatkoztam. Azt valóban kikötöttük, hogy hol, mikor kell megjelennem, melyek a feladataim és ezeknek mindig eleget is tettem. Abból alakult ki a probléma, hogy még akkor sem vették a fáradságot, hogy elolvassák a nyilatkozataimat, amikor mindössze egy kis fáradságról lett volna szó.

Netán valami hátsó szándékuk is volt, hogy ennyire Önnek estek?

A fülem, a szám leragasztották, a kezem-lábam hátrakötözték. Mégpedig azért tették, az RTL Klub azért csinálta ezt a botrányt, mert rájöttek, hogy a TV2-n ugyancsak szombat este futó Megasztár sokkal nézettebb, mint a Szombat esti láz. Zsűritársaimmal, mondjuk Pálinkó Lujzával, vagy Böhm Györggyel nem tudnak és nem akarnak botrányt kirobbantani, így hát csak én maradtam. Ezért engem használnak föl arra, hogy a botrányokkal növeljék a műsor népszerűségét.

Az egyik adás előtt például Schiwert Takács László bejött az öltözőmbe és felvetette, hogy mi lenne, ha azzal lépnék aznap színpadra, hogy az a fellépés lesz Medveczky Ilona utolsó produkciója. Ezzel akartak több nézőt gyűjteni! Én erre természetesen nemet mondtam, mert én magam szeretném eldönteni, hogy hatvanyolc évemre való tekintet nélkül meddig engedi a fizikai, szellemi erősségem, hogy táncoljak. Amerikában még ilyen korban is a csillagokba emelnének, a kenyéradó gazdám viszont csak alamuszi módon próbálja kihozni belőlem a legtöbbet.

Talán nem tudják az RTL Klubnál, hogy kivel is kezdtek ki?

Sok-sok éven át táncoltam Las Vegasban, ahol igencsak kemény gengszterek között kellett érvényesülnöm, manapság viszont nincs gazdag szeretőm, nincsenek pénzeszsák maffiózó kapcsolataim, nekem senkim sincsen: se apám, se anyám. Ezt pedig Schiwert Takács galádul kihasználja. Sőt, ez már több, mint aljasság!

Az persze más lett volna, ha Schiwert, vagy bárki más a műsor után odajön hozzám, és azt mondja: elnézést, bocsánat, akkor máshogy nézett volna ki a dolog. Ez így azonban, hogy ötven a pályán töltött év után bemocskolnak nem járja.

Mihez kezd ezután? Az RTL Klub nem biztos, hogy ezek után erőlteti az együttműködést.

Egy biztos, ha ma este nem engedik be a barátaimat az RTL Klubosok a felvételre, akkor hiába a hatalmuk, a pénzük – mindezt ellenük fordítom és nem fognak jól kijönni az általuk kirobbantott botrányból. Milyen jogászaik vannak ezeknek, hogy nem veszik észre azt, hogy demokráciában élünk? Ráadásul pont nekem akarják befogni a számat, nekem, akiről pontosan tudják, hogy milyen éles a nyelvem, főleg ha az igazságról van szó? Mert ha el is felejtjük minden más erényemet, egyetlen egyet, a legfontosabbat mégis meg kell említeni: ez pedig az igazságérzetem. Hiszen nekem visszamenőleg az elmúlt hatvannyolc évem makulátlan, nem tudnak belekötni. Kevesen tudják, hogy mit is jelent ez a több mint hat évtizednyi tisztaság.

Hiszen én a kommunizmusban lettem hercegnő, és azt mondtam, amikor beállt a nagy demokrácia, hogy én most vagyok kommunista. De nem az a fajta kommunista, amelyet a régiek tudtak. Az RTL Klubnál nem is fogják föl, hogy olyan embert bántanak, aki lényegében érinthetetlen és akire föl kellene nézni.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

ocsabika
2008. december 16. 12:56
SlotaFan! szerintem fel is akaszthatnád magad!Az a baj, hogy sem szlovákul, sem angolul nem tudsz helyesen írni, mert egy végbélsipoly náci féreg vagy!
SlotaFan
2008. december 13. 20:58
Stinky magyars go back to asia!!!! We all Slovaks hate you and won´t you as a neighbours!!!! Give back your stolen land!!!!! You are just primitive barbars from asia, you came 5 centuries after us with your fluffy ugly horses!!!!!
Hungary = stolen land, created history, no past, no future!!!!
Fuck you, magyars!!!! Shame on you from Slovakia!!!! And don´t visit Slovakia, becuase Slovaks will break your bones!!!! We don´t want hungarian tourists in Slovakia!!!!!
Éljen Ján Slota, Éljen Fico, Éljen a Slovenská pospolitos»!!!!!!!!
Magyars into gas!!!!!! You can flag my message anybody you want to, but I´ll never have problems, my parents are lawyers and they´ll protect me!!!!! You could try it once and you will be arrested soon!!!!!!!
Btw. only because of me was the video in tube about burning Slovak flag suspended and only because of me it is in media now!!!!!!
Magyars are a cancer of Europe, peace will be only if you ride back to your homeland between Kasachstan and Mongolia!!!!!!!!
2008. december 13. 10:40
Túl beképzelt!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását