2024. május 6. - Ivett, Frida

Nincs megegyezés a BKV-nál

Pénteken sem született megállapodás a BKV vezetése és a szakszervezetek között a december 18-ára tervezett sztrájkkal kapcsolatban - tájékoztatta a cég az MTI-t. Abban azonban a felek egyetértettek, hogy mindent meg kell tenni a sztrájk elkerülése érdekéb
2008. december 12. péntek 19:14 - Hírextra
A közlemény szerint a munkáltató arra kérte a munkabeszüntetést meghirdető szakszervezetek képviselőit, hogy a december 15-i határnap lejárta után is folytatódhassanak a tárgyalások, akár december 18-áig is, hiszen a finanszírozási kérdések nem tisztázódnak hétfőig.

A szakszervezetek azonban - a sztrájkra való felkészülésre hivatkozva - ragaszkodtak a korábbi megállapodásban rögzített határidő betartásához. Arra viszont ígéretet tettek, hogy amennyiben a finanszírozással kapcsolatban megfelelő garanciákat kapnak, akár az utolsó pillanatban is elállnak a sztrájktól - írta a közlekedési cég.

Az egyeztető tárgyalások hétfő reggel folytatódnak.
Gulyás Attila, a Metró Közlekedési Dolgozók Szakszervezetének elnöke az MTI-nek pénteken elmondta: a metró és a HÉV dolgozói nem vesznek részt a tervezett december 18-i BKV-sztrájkban, mert a januári bértárgyalásra tartogatják erejüket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását