2024. április 19. - Emma

Használt ágyakat kapnak a kórházak

Január végéig 400 használt, de jó állapotú kórházi ágy érkezik Svájcból magyarországi egészségügyi intézményekbe a Politeon svájci jótékonysági alapítvány, a sanofi-aventis/Chinoin és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jóvoltából. Ötven ágyat csütörtökön a
2008. december 11. csütörtök 14:52 - Hírextra
"Nagyra értékeljük ezt a segítséget" - mondta ebből az alkalomból az MTI-nek Nagy Erzsébet berni magyar nagykövet.

A berni Inselspital lecseréli 3-5 éves ágyait, és azokat karitatív szervezeteken keresztül egészségügyi intézményeknek adományozza, köztük a Péterfy Sándor utcai kórháznak, az Uzsoki Kórháznak, a Korányi Kórháznak, a Jahn Ferenc Délpesti Kórháznak, az Állami Egészségügyi Központnak, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórháznak, a veszprémi Cholnoky Ferenc kórháznak, a miskolci Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórháznak és Egyetemi Oktató Kórháznak, a nyíregyházi Jósa András Megyei Kórháznak, a ceglédi kórháznak, valamint a gyulai Pándy Kálmán Kórháznak.

A francia gyógyszergyár magyar vállalata a szállítási költségeket vállalta magára. A szállítás október óta tart, ez ugyanis nem olcsó és nem könnyű feladat: egy óriási teherautóra egy alkalommal 42 ágyat tudnak rápakolni. Minden hétfőn indulnak a szállítmányok a berni Inselspitalból a magyar határ felé.

Az akció Bischof Lajos és Bajzát Olivér, Svájcban élő magyarok nevéhez fűződik, akik 1996-ban létesített alapítványukon keresztül számos jótékonysági akciót szerveztek már Magyarországra, de szlovákiai és ukrajnai szervezeteken keresztül is segítik az ottani rászorultakat - tudta meg az MTI a svájci magyar nagykövetségtől.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását