2024. május 5. - Györgyi

A Fidesz lehúzta a kormány közmunkaprogramját

A Fidesz szerint a munkaügyi tárca 2013-ig szóló távmunkaprogramja nem oldja meg a foglalkoztatás problémáját - mondta Bernáth Ildikó, az ellenzéki párt szakpolitikusa csütörtökön az MTI-nek.
2008. december 11. csütörtök 14:15 - Hírextra
A fideszes politikus arra reagált, hogy Simon Gábor, a munkaügyi tárca államtitkára bejelentette: a szakminisztérium tervei szerint 2013-ig megdupláznák a távmunkában dolgozók arányát, a foglalkoztatottak jelenlegi 4-5 százalékáról 8-10 százalékra.

Bernáth Ildikó szerint ugyanakkor ez a célkitűzés nem válasz a problémákra, amikor a munkanélküliség drámaian nő, a munkahelyek száma pedig csökken, és egy hónap alatt 21.400-an vesztik el állásukat.

Nem 2013-ig kell a foglalkoztatás problémáit megoldani és a munkanélküliséget csökkenteni, hanem most kell intézkedéseket hoznia a kormánynak - mondta a fideszes politikus.Szerinte ez a távmunkaprogram nem fogja megoldani az egészséges emberek munkavállalását, nem is beszélve a több mint 400 ezer megváltozott munkaképességű emberről, akinek a távmunka óriási segítséget jelentene.

Simon Gábor államtitkár elmondta: öt olyan programot terveznek a közel jövőben, amelyek bővítik a távmunka elterjedését. Szerinte az uniós operatív programok keretében a távmunka-programokra 14-15 milliárd forint tervezhető, ez azonban más tárcák forrásaival együtt elérheti akár a 30 milliárd forintot is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását