2021. április 14. - Tibor

Pedagógusokat tüntetett ki az MTA

Pedagógusi munkájuk mellett elért tudományos eredményeikért Pedagógus Kutatói Pályadíjakat adott át Németh Tamás, a Magyar Tudományos Akadémia főtitkára szerdán a fővárosban - közölte az Akadémia az MTI-vel.
2008. december 10. szerda 14:07 - Hírextra
Németh Tamás a társadalom- és természettudományok területén díjazott 12, magyarországi és határon túli kutató pedagógust köszöntve rámutatott, hogy az Akadémia az intézmény alapításakor megfogalmazott célok, az ország sikerének és felvirágoztatásának szolgálata érdekében munkálkodókat tüntet ki, amikor a közoktatásban dolgozó pedagógusok tevékenységét ismeri el.

Csépe Valéria, az MTA főtitkárhelyettese az MTA Közoktatási Elnöki Bizottságának vezetőjeként hangsúlyozta, hogy az MTA a maga eszközeivel, így a most átadott díjjal is hozzá kíván járulni a tanári pálya becsületének helyreállításához, jelezve egyúttal azt is, hogy fontosnak tartja a kutató pedagógusok jelenlétét a közoktatásban.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint az 1997-ben alapított, 150 ezer forintos jutalommal járó pályadíj célja a huzamosabb ideje (legalább öt éve) főállásban középiskolában oktató pedagógusok érdemes tudományos munkásságának elismerése.

Pályázni olyan tudományos munkával (monográfiával, nagyobb lélegzetű tanulmánnyal, kísérleti eljárási eredménnyel, forráskiadvánnyal) lehet, amelynek hozama tényleges előrelépést jelent az adott kérdéskör alaposabb tudományos feltárásában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását