2024. május 2. - Zsigmond

Eleshet a fővárosi támogatástól a gimnázium

Eleshet a budapesti József Attila Gimnázium a Fővárosi Önkormányzat által felajánlott, évente diákonként fizetendő 80 ezer forintos támogatástól, mert a XI. kerületi képviselő-testület az ellenzék miatt szavazásképtelen - közölte az újbudai önkormányzat c
2008. május 8. csütörtök 13:42 - Hírextra
Az önkormányzat emlékeztetett arra: még tavaly kezdeményezte, hogy a Fővárosi Önkormányzat vegye saját működtetésbe a gimnáziumot, de ez a javaslat végül nem került a közgyűlés elé.
Horváth Csaba főpolgármester-helyettes végül ez év elején levélben tette egyértelművé a XI. kerületi vezetés előtt, hogy a Fővárosi Önkormányzat nem kívánja saját működtetésbe venni a gimnáziumot, de támogatást azért nyújtana.

A közlemény szerint a kerület illetékese, Bács Márton elkészítette az előterjesztést, amelyet a helyi képviselő-testületnek kellene elfogadnia, hogy az oktatási intézmény megkapja a diákonként 80 ezer forint éves fővárosi támogatást.

Az önkormányzat kiemelte: amennyiben a képviselő-testület nem képes megszavazni az előterjesztést és elesnek a támogatástól, előfordulhat, hogy a főváros csak a feladatot veszi át, ami azt jelenti, hogy a diákokat más, fővárosi fenntartású oktatási intézményben helyezik el.

A képviselő-testület keddi ülésén - immár másodszor a hónapban - az ellenzék nem szavazta meg a napirendet; emiatt nem bővülhet a szociálisan ellátottak köre a kerületben. A szocialisták és a szabad demokraták a kerületi ellenzéket, míg utóbbiak a Molnár Gyula (MSZP) polgármester által irányított önkormányzat vezetését teszik felelőssé a történtekért.

A kerületi civil szervezetek a testületi munka folytatására szólították fel a képviselőket. A felhívást, amelyet Újbuda honlapján tettek közzé, hét civil szervezet írta alá.

A XI. kerületben kialakult helyzet előzménye, hogy április 12-én az SZDSZ-ből egy képviselő átült a függetlenek közé, és azóta nem vesz részt a testületi munkában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását