2024. május 11. - Ferenc

Elsikkad a vérvétel-ügy?

Nem indul büntetőeljárás azzal az orvossal szemben, aki szülői beleegyezés nélkül vett vért több iskolástól még novemberben Pécsett - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel hétfőn.
2008. december 8. hétfő 12:03 - Hírextra
Zsobrák Péter magyarázata szerint a szabálytalan vérvétel az egészségügyi önrendelkezési jog megsértésének gyanúját vetette fel. Ez a cselekmény azonban hivatalból nem üldözendő, s mivel egyetlen szülő sem kérte az eljárást, a rendőrség sem indíthatta el.

A szóvivő az eset hátteréről több részletet nem közölt és a szülők döntését sem kívánta kommentálni.
A vérvétel november 13-án történt a Bánki Donát úti általános iskolában. Az orvos egy, nem az iskolai oktatás keretében zajló tornaedzés előtt, az intézmény igazgatójának tudta és beleegyezése nélkül tíz tanulótól vett mintát. Három diáknál előzetes szóbeli szülői beleegyezés alapján, hét diáknál azonban e nélkül történt a beavatkozás, amely egy tudományos kutatás részét képezte.

Tasnádi Péter, Pécs szocialista polgármestere ezt követően fordult a rendőrséghez, vizsgálják meg, történt-e bűncselekmény, az iskola vezetése pedig a tisztiorvosi szolgálathoz fordult a körülmények tisztázása érdekében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását