2024. május 16. - Mózes, Botond

Kiss Gábor lett a legjobb anyanyelvápoló

Az Anyanyelvápolók Szövetsége az idén Antalné Szabó Ágnest és Kiss Gábort tüntette ki Lőrincze Lajos-díjjal - tájékoztatta a TINTA Könyvkiadó az MTI-t a szövetség szombati közgyűlését követően.
2008. december 6. szombat 19:58 - Hírextra
A közlemény szerint Antalné Szabó Ágnesnek, az ELTE BTK Mai Magyar Nyelvi tanszéke docensének a két évtizedes eredményes módszertani oktatómunkájáért ítélték oda az elismerést.

Kiss Gábor, a TINTA Könyvkiadó vezetője, főszerkesztője a színvonalas nyelvi ismeretterjesztő könyvek és az újszerű magyar egynyelvű szótárak megjelentetéséért kapta meg a Lőrincze Lajos-díjat.

A szövetség honlapján közzétett ismertető szerint a Lőrincze-díjban olyan személyek részesíthetők, akik az anyanyelvi kultúra ügyét hosszú időn át szolgálták kutatói, ismeretterjesztői vagy mozgósító erejű szervezői tevékenységükkel. A díjat Lőrincze Lajos nyelvtudós emlékére alapította az Anyanyelvápolók Szövetsége a magyar nyelv művelése érdekében a határokon belül vagy kívül kifejtett kiemelkedő tevékenység elismerésére és jutalmazására. A Lőrincze-díjat évente egyszer ítélik oda.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását