2024. április 25. - Márk

Jubiláló olimpikonok köszöntése

Szombat este a Budapest Congress and World Trade Centerben, a volt kongresszusi központban köszöntötte a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Olimpiai Csapat támogatói köre a londoni, a mexikóvárosi és a szöuli nyári, valamint a St. Morritz-i, a grenoble
2008. december 6. szombat 22:43 - Hírextra
"Mindhárom nyári olimpia, a londoni, a mexikói és a szöuli különleges volt a maga nemében - mondta Schmitt Pál a gálaműsorral egybekötött ünnepi eseményen. A MOB elnöke kifejtette, hogy az első a béke olimpiája volt, a mexikói a diáklázadások miatt majdnem elmaradt, az 1988-as pedig a bojkottok lezárásaként vált nevezetessé.

A találkozóra többek között olyan kiváló sportemberek jöttek el, mint Gyarmati Dezső, Gedó György, Sike András, Móna István, Török Ferenc, Polyák Imre és Varga János.

Az ünnepelteket köszöntötte Gyenesei István sportügyekért felelős önkormányzati miniszter is.
Schmitt Pál még az összejövetel előtt felkereste az 1928-as amszterdami olimpia egyetlen élő magyar résztvevőjét, Kende Rezső tornászt, abból az alkalomból is, hogy a közeljövőben ünnepli századik születésnapját.

Az idős sportember, a MOB tájékoztatása szerint a nemrég elszenvedett combnyaktörése miatt nem vehetett részt a jubiláló olimpikonok találkozóján, de videoüzenetet küldött a jelenlévőknek.

Schmitt Pál az ünnepségen elmesélte, hogy amikor megkérdezte a majd százesztendős olimpikont, hányadik helyen végzett az amszterdami játékokon, Kende Rezső így válaszolt:
"Nem is tudom, második, de lehet, hogy tizedik..."

A MOB-elnöke megjegyezte: ez is bizonyítja, hogy az idők távlatból kiderül, valóban nem az eredmény, hanem a részvétel a fontos.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását