2024. május 3. - Tímea, Irma

Fidesz-Magosz: szociális bolthálózat

Szociális bolthálózat megszervezését tervezi a Fidesz és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz); az első üzlet a Ferencvárosban nyílna meg - közölte a Magosz szövetségi igazgatója az ellenzéki párt országgyűlési képviselőjelöltjével
2008. december 6. szombat 10:21 - Hírextra
Terveik szerint az első üzlet a jövő év elején nyílik meg, s ha ez sikeres lesz, akkor további boltok nyitására is sor kerülhet - mondta Budai Gyula a Ferencvárosban szombatra szervezett piacon, ahol magyar gazdák termékeit, almát, burgonyát, mézet, tejet árultak méltányos áron.

Budai Gyula közölte: az üzlet nyitásának lényege, hogy ne csak beszéljünk a szociális válságról, de segíteni is próbáljunk a rászorulóknak, akik főként nyugdíjas, idős emberek. Hozzátette: minden önkormányzattal együtt kívánnak működni azért, hogy ilyen üzletek nyílhassanak.

A szombati piaccal kapcsolatban a Magosz szövetségi igazgatója elmondta: ez a negyedik ilyen alkalom a Ferencvárosban, s az akció része annak a törekvésnek, hogy a magyar gazdák visszaszerezzék az EU csatlakozáskor elvesztett piacaikat.

Bácskai János, a Fidesz időközi országgyűlési választásokra jelölt képviselőjelöltje közölte: sem a szociális bolthálózat, sem pedig a piac megszervezése nem egy párt feladata lenne, ezért a Fidesz együtt kíván működni minden önkormányzattal, amely ebben szerepet vállal.

Hozzátette: mind a szociális bolthálózatnak, mind a piacnak fontos szerepe van abban, hogy pótolja a rövidesen megszűnő Haller utcai piacot.

Kérdésre válaszolva közölte: nem titok, hogy az akció "kapcsolatban van' a januári időközi országgyűlési képviselőválasztással.

A IX. kerületben azért írtak ki időközi választást, mert Gegesy Ferenc polgármester, korábbi szabad demokrata országgyűlési képviselő szeptember 15-én lemondott parlamenti mandátumáról és kilépett a pártból is. A ferencvárosi 12-es országos egyéni választókerületben élők január 11-én szavazhatnak Gegesy Ferenc utódjáról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását