2024. május 14. - Bonifác

Csempészek ítélete

Több százmillió forintnyi csempészet cigarettát vásárolt meg és értékesített az a csoport, amelynek tagjait jövedéki orgazdaságban és egyéb bűncselekményekben mondta ki bűnösnek pénteken a Szegedi Ítélőtábla; a hét vádlottra jogerősen tíz hónap és három é
2008. december 5. péntek 11:50 - Hírextra
Az ítélet szerint 2003 és 2005 februárja között két gyulai férfi - az első- és a másodrendű vádlott - 221 millió forint értékben vásárolt különböző fajtájú, magyar adójegy nélküli dohányárut, azért, hogy tovább értékesítse. A vásárlók kaposvári és soproni férfiak voltak, az ügy ötöd-, hatod- és hetedrendű vádlottjai. A szállítást a vádlottak egy erre a célra átalakított gépkocsival és utánfutóval végezték.

Az évek során számtalan szállítmány utazott keresztül az országon, volt olyan vevő, aki hetvennél is több alkalommal vásárolt csempészett cigarettát. A legutolsó, 4,4 millió forint értékű tétel 2005. február 8-án érkezett meg Sopronba. A szállítmány kirakodása közben a férfi garázsánál a vádlottakat a vám- és pénzügyőrség nyomozói - állampolgári bejelentés alapján - tetten érték, és a dohányárut, valamint a szállításra használt járműveket lefoglalták.

A házkutatások során Sopronban több mint 4 millió, Gyulán pedig 100 millió forint értéket is meghaladó mennyiségű dohányárut foglaltak le. A pénzügyőrök megtalálták azt a napra pontosan vezetett nyilvántartást is, amelybe az első- és másodrendű vádlott tételesen rögzítette, hogy mikor, kinek, milyen márkájú cigarettát, mekkora mennyiségben és értékben adtak el.
Az ítéletben a bíróság az első- és a másodrendű vádlott esetében fejenként csaknem 80 millió, az ötödrendű vádlott esetében 43 millió, a hatod- és a hetedrendű vádlottakkal szemben pedig mintegy 9 millió forint összegre vagyonelkobzást rendelt el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását