2023. január 31. - Marcella

Japánban edzenek az olimpiára

Nem kevesebb, mint két tucat nemzet olimpikonjai töltik edzőtáborozással Japánban a pekingi ötkarikás versenyek előtti időszakot.
2008. június 29. vasárnap 18:35 - Hírextra
Az "előolimpiai" készülődés színhelyéül azért választotta a felkelő nap országát többek között az Egyesült Államok, Kanada, Németország, Franciaország és Izrael, mert egyfelől továbbra is erős félelmek élnek a kínai főváros levegőjének tisztaságát illetően, másfelől mert Japánban kitűnő edzéslehetőségek várják az érkezőket.

Az sem mellékes szempont, hogy Japán és Kína között alig egy órányi az időeltolódás, ennél fogva az akklimatizálódást is segíti a szigetországi jelenlét.

Élsportolóiknak az augusztus 8. és 24. közötti pekingi játékok előtt már júliustól esedékes edzőtáborozására elsősorban Hokkaido és Kyushu (Kjúsú) szigetek városait nézték ki a 24 ország olimpiai illetékesei. A legnagyobb létszámban - mintegy másfélszáz fővel - a svédek érkeznek Japánba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását