2024. május 4. - Mónika, Flórián

Önkormányzati csalás?

Több gyulai fideszes önkormányzati képviselő is feljelentést tett a helyi városi ügyészségen, mert szerintük az önkormányzat egyik cégénél szabálytalan gazdálkodás miatt elfogyott a jegyzett tőke, s ez felveti a bűncselekmény gyanúját - közölte az MTI-vel
2008. december 2. kedd 14:56 - Hírextra
Az önkormányzat korábban 40 millió forintos törzstőkével létrehozta a Termálpark Kft.-t, melynek az volt a feladata, hogy az úgynevezett Kisökörjárásba tervezett Világfürdő nevű, több milliárd forint befektetést igénylő projektet előkészítse.

A kft. gyakorlatilag nyolc hónapig működött, s ez idő alatt teljes egészében elfogyott a jegyzett tőkéje, s időközben távozott posztjáról az ügyvezető igazgató is.

Az önkormányzati képviselő hivatkozott a polgármesteri hivatal belső ellenőrzési osztálynak vizsgálatára, amely szerinte több szabálytalanságot is megállapított a kft. tevékenységével kapcsolatban.

Ezek a szabálytalanságok szerintünk felvetik a bűncselekmény elkövetésének a gyanúját, ezért tettek feljelentést ismeretlen tettes ellen. A képviselők azt kérték az ügyészségtől, hogy állapítsák meg: történt-e törvénysértés, s ha igen, akkor büntessék meg a felelősöket.

Görgényi Ernő hozzátette: a 40 millió forint nagyobbik része bérköltségekre és egy tanulmány elkészítésére ment el. Szabálytalan volt a társaságnál a készpénz kezelése. Vásároltak például könyvelő programot is, miközben egy külső könyvelő céggel is megállapodtak. A feljelentők szerint feleslegesen szereztek be több számítógépet is, de szintén nem volt szükség a cégnél navigációs berendezés megvásárlására sem.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását