2024. május 2. - Zsigmond

Nem volt eredményes a tárgyalás

Nem vezetett eredményre a hétfői, zárt ajtók mögötti tárgyalás a szakszervezetek és a kormány között; a kormány ajánlatát a szakszervezetek nem tartották elfogadhatónak - közölte a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének az elnöke az
2008. december 1. hétfő 15:17 - Hírextra
Kónya Péter elmondta, a kormány Csizmár Gábor államtitkár által tolmácsolt új ajánlatának a lényege, hogy a közszférában dolgozók a 13. havi bér helyett körülbelül kétheti kompenzációt kapnának. A legalacsonyabb keresetűeknek ez gyakorlatilag a 13. havi bér teljes kompenzációját jelentené, míg a magasabb keresetűeknél ez "alacsonyabb százalékot" jelentene.
Közölte, a szakszervezeti oldal elfogadhatatlannak tartotta az ajánlatot.

Elmondta, a rendvédelmiek számára tárgyalási alapot csak az jelenthet, ha törvényes járandóságaikat teljes egészében megkapják. Eszerint a 13. havi illetményt teljes egészében meg akarják kapni, továbbá a jövő évi bérekben a várható 4-5 százalékos infláció kompenzálását is kérik.

Kónya Péter a rendvédelmiek nevében ugyanakkor azt is közölte: tudomásul veszik a válsághelyzetet, és bár a 2007-es megállapodásban reálbér-növekedést irányoztak elő, lemondanak a reálbér-növekedésről. Ez azonban nem jelenti azt, hogy el tudnák fogadni a reálbér csökkentését - fűzte hozzá.

Közölte, a kormánnyal legközelebb jövő hétfőn ülnek le tárgyalni.
Jelezte ugyanakkor, hogy Draskovics Tibor rendészeti miniszter ígérete alapján a fegyveres és rendvédelmi dolgozók képviseletében rövidesen tárgyalóasztalhoz ülnek.

Mint mondta, tartják magukat a közszolgálati sztrájkbizottság tárgyalásaihoz, de megnézik, hogy az érintett szaktárcánál "milyen lehetőségeik vannak".

Szombaton mintegy 30 szakszervezet csatlakozott ahhoz a demonstrációhoz, amelyet a kormány közszférát érintő, tervezett megszorító intézkedései ellen Budapesten tartottak a Kossuth téren.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását