2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Ismét lesz AXN Filmfesztivál

Az AXN tévécsatorna ismét kiírta rövidfilmes pályázatát, amelynek fődíja egy profi kamera és egy hollywoodi utazás. A zsűri egyik tagja, Pálfi György rendező szerint az AXN Filmfesztiválra olyan lelkes amatőrök is mernek nevezni, akik a filmszemléhez haso
2008. november 30. vasárnap 13:50 - Hírextra
"Az AXN fesztivál híre talán több emberhez jut el, mint más mustráké, ezért lehet, hogy a legkülönfélébb struktúrájú és műfajú alkotások mutatkoznak itt be" - mondta el az MTI-nek a Taxidermia rendezője. Pálfi György hozzátette: jó, ha egy fesztiválon nemcsak profi alkotók művészfilmjeit, hanem amatőrök zsánerfilmjeit is megismerheti a közönség.

Pálfi György, aki Török Ferenchez hasonlóan immár másodszor zsűrizik a fesztiválon, reményét fejezte ki, hogy a tavalyihoz hasonlósan friss filmekkel fognak találkozni. Úgy vélekedett, hogy a tavalyi nyertes, a Szupermosás az AXN filmfesztiválra jellemző vegyes felhozatalt szimbolizálja, hisz Gergely Zoltán filmje a zsánerfilm és a szerzői film határán mozog.

"Mióta nyertem a fesztiválon komolyabban vesznek, mint rendezőt, több felkérést is kaptam és végre az önbizalmam is megjött" - mondta el az MTI-nek Gergely Zoltán, a Szupermosás rendezője. A filmes hozzátette, hogy jelenleg a Szupermosás nagyjátékfilmmé való "kibontásán" és Nem gyerekjáték című rövidfilmjén egyszerre dolgozik.

Az AXN tévécsatorna minden 18. életévét betöltött, amatőr vagy profi filmes 1-7 perc hosszúságú alkotását várja január 31-ig. A pályázaton témabeli vagy más tartalmi megkötés nincs, s idén már olyan pályaművek is indulhatnak, melyeket alkotójuk más fesztiválra is benevezett - közölték a szervezők.
A zsűri által a legjobbnak ítélt 10 alkotást többször is műsorára tűzi majd a csatorna, a fődíj nyertese pedig amellett, hogy egy profi HD-kamera tulajdonosává válik, Hollywoodban is tehet majd egy kirándulást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását