2024. április 26. - Ervin

A hazaiak döntenek a "csodadresszről"

A LEN, az európai úszószövetség elnöksége úgy döntött, nem hoz általános szabályozást az új "csodadresszek" ügyében, a restrikciókat meghagyja a nemzeti szövetségek hatáskörében.
2008. november 30. vasárnap 15:27 - Hírextra
Erről Gyárfás Tamás alelnök, a Magyar Úszószövetség első embere tájékoztatta az MTI-t az után, hogy e hétvégén tartotta első ülését a szeptember végén újjáválasztott LEN-Büro.

A vezérkar hosszas vitát folytatott az új úszószerelésekkel kapcsolatban, hiszen több országban már tiltják bizonyos korosztályokban a dresszek legújabb generációjának viselését, Magyarországon például a 15 év alattiak versenyein nem lehet ebben úszni, garantálandó az esélyegyenlőséget, hiszen a "szuperdresszek" meglehetősen sokba kerülnek. A LEN elnökség végül úgy határozott, hogy az ügyben a nemzeti szövetségekre bízza a döntést.

Határoztak arról is, hogy - a műugrókhoz hasonlóan - a szinkronúszóknál is évente, méghozzá a páratlan esztendőkben rendeznek ezentúl Európa-bajnokságot, s azt a szakág önállóan bonyolítja le.
A LEN vezetése utolsó figyelmeztetést küldött a szerb szövetségnek, amely még mindig nem rendezte azt a 7000 eurós büntetést, amelyet Milorad Cavic eindhoveni "magánszámáért" szabott ki a Büro (az olimpián később ezüstérmet szerzett úszó a márciusi Eb-n a dobogón olyan trikót viselt, amelyen egy politikai üzenet virított Koszovóval kapcsolatban - a szerk.). Amennyiben a belgrádiak nem fizetnek, versenyzőik nem indulhatnak a decemberi, rijekai rövidpályás Európa-bajnokságon.

Gyárfás Tamás elmondta, hogy ez az ülés sem múlt el magyar siker nélkül: a LEN fotópályázatára érkezett, majdnem 200, csupán számokkal megjelölt képből a Büro tagjai három lépcsőben, titkos szavazással választották ki a legjobbakat. A végül győztesnek jelölt képről kiderült, hogy az egy magyar fotóriporteré: Kovács Anikó, a sporthirado.hu internetes oldal munkatársa egy szinkronúszókról készített képpel lett első.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását