2024. április 27. - Zita

Nincsen ide messze Pécel...

Termálfürdő és lakópark épül Pécelen a város mellett talált melegvizű kút hasznosítására, az 565 millió forintos terv megvalósítására megállapodást írt alá az önkormányzat a beruházóval - közölte a Pest megyei város polgármestere pénteken az MTI-vel.
2008. november 28. péntek 12:19 - Hírextra
Benkovics Gyula (MSZP) elmondta, hogy a néhány évvel ezelőtt végzett fúrás nyomán 650 méter mélységben 32 fokos vizet találtak, a kútból percenként 250 liter vizet lehet a felszínre hozni. Az önkormányzat versenytárgyalást írt ki a tulajdonában lévő, a kút körül fekvő 17 hektárnyi, külterületi szántó besorolású területre. A nyertes társaság a terv szerint két hektáron látvány-termálfürdőt épít wellness központtal, nagy medencékkel.

Mellette sportpálya, óvoda, egy bevásárló centrum kap majd helyet és 500 lakás részére parcellákat alakítanak ki. Itt nem csak a leendő lakók juthatnak emelt szintű szolgáltatásokhoz, de a város olyan új fürdővel, szabadidő központtal gyarapodik, ami által javulhat a péceliek életminősége. Az elképzelések között szerepel, hogy a termálfürdő a Ferihegyi repülőtér tranzit utasainak is rendelkezésére áll majd, ugyanis a nemrég átadott M0-ás körgyűrű szakasz jóvoltából innen a repülőtér 10 perc autózással elérhető - mondta a polgármester.

A termálfürdő és lakópark építése az előkészületek után 2010-ben kezdődik és 3 éven belül készül el - közölte Benkovics Gyula.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását