2024. április 26. - Ervin

Magyarország elítéli a merényleteket

A Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma a legmélyebben elítéli az indiai Mumbaiban elkövetett, több mint száz halálos áldozattal és több száz sebesülttel járó terrorakciókat - közölte Szelestey Lajos külügyi szóvivő csütörtökön az MTI-vel.
2008. november 27. csütörtök 12:10 - Hírextra
"Megdöbbenésünknek adunk hangot amiatt, hogy a támadások elsődleges célja minél több civil állampolgár életének kioltása volt. Semmilyen szándék nem igazolhatja terrorista cselekmények és ártatlan civilek elleni merényletek elkövetését" - hangsúlyozta közleményében Szelestey Lajos.

A Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma fontosnak tartja, hogy mielőbb bíróság elé állítsák azokat, akik részt vettek a Mumbaiban végrehajtott, "aljas szándéktól vezérelt" terrorista akciók előkészítésében és végrehajtásában - tette hozzá.

Szelestey Lajos kiemelte: a Külügyminisztérium együttérzéséről biztosítja a terrormerényletek áldozatainak családtagjait és a támadás sebesültjeit.

A nyugat-indiai Mumbaiban szerda este elkövetett merényletekben legalább 101 ember, köztük két külföldi vesztette életét, 314-en megsérültek. Megölték Hemant Karkarét, a rendőrség terroristaellenes részlegének vezetőjét is - jelentette a PTI indiai hírügynökség.

Helyi idő szerint szerda este fél tíz után ért összehangolt támadás két luxusszállodát, a Tádzs Mahalt és az Oberoit, kórházakat, a Csatrapati Sivadzsi főpályaudvart, a patinás Café Leopold éttermet, egy rendőrkapitányságot és egy zsidó szervezet székházát India pénzügyi központjában, Mahárástra szövetségi állam fővárosában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását