2024. április 28. - Valéria

Bekamerázzák a pályaudvart

Kamerarendszert építenének ki az önkormányzat és a Zala Volán közös finanszírozásával a zalaegerszegi buszpályaudvaron, ahol erőszakos tizenévesek zaklatnak és bántalmaznak fiatalokat - mondta javaslatát ismertetve a város oktatási és ifjúsági bizottságán
2008. november 27. csütörtök 21:30 - Hírextra
A kezdeményezést az teszi szükségessé, hogy tizenévesekből verbuválódott, erőszakoskodó csoportok tartják rettegésben a megyeszékhelyen tanuló fiatalokat - közölte Balaicz Zoltán (Fidesz), aki az általa elmondottak alátámasztásául a Zalai Hírlap egyik cikkére is utalt.

A rendőrség és az oktatási intézmények vezetői előtt is ismert jelenség kapcsán úgy fogalmazott: a leghatározottabban fel kell lépni azokkal a csoportosulásokkal szemben, amelyek "zaklatják és rettegésben tartják a békés, utazni szándékozó fiatalokat".

A rendőrök négy hasonló ügyben folytatnak eljárást, de meglátásuk szerint a gyámügynek és a családsegítő szolgálatnak talán nagyobb szerepe lehet a deviáns viselkedésű fiatalok megfékezésében.

A zalai megyeszékhely buszpályaudvarán nincs olyan kamerarendszer, amellyel azonosítani lehetne az elkövetőket, és egyben bizonyítani lehetne a bűncselekmény elkövetésének tényét, ezért Balaicz Zoltán azt javasolja, hogy az általa vezetett bizottság rendkívüli átcsoportosítással biztosítson félmillió forintot a térfigyelő rendszer kiépítésére.

A felvetésről a Zala Volán Zrt. vezérigazgatójával is egyeztetett, s mint közölte: a cég vezetője, Zalatnay László felajánlotta, hogy az összeget saját forrásból is kiegészítik, hogy a rendszer elkészülhessen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását