2024. május 16. - Mózes, Botond

Fidesz: a MÁV is a nyugdíjasok ellen

A Fidesz felszólítja a kormányt, ne engedje, hogy a MÁV-START Zrt. december 1-jétől szüneteltesse az 55 év feletti nők és a 60 év feletti férfiak 20 százalékos utazási kedvezményét; erről Iván László, az ellenzéki párt országgyűlési képviselő mondta csütö
2008. november 27. csütörtök 13:51 - Hírextra
A politikus a nyugdíjasok elleni egész pályás letámadás következő állomásának és egy hazugságsorozat részének nevezte, hogy a MÁV-START szerdán bejelentett lépésének indokaként a kor szerinti diszkriminációt tiltó európai uniós direktívára hivatkozik.

Iván László hangsúlyozta: a kormánynak nem a legkiszolgáltatottabb rétegek számlájára kellene pótolnia "a saját maga által okozott deficitet és az elmúlt évek kudarcait". Szerinte célszerűbb lenne a luxuskiadások, a miniszteri fizetések, a minisztériumi létszámok, valamint a tárcák holdudvarainak csökkentése.

A fideszes képviselő szerint a kormánynak száműznie kell az ilyen gondolkodást, amelynek része a 13. havi nyugdíj 2010-ben is folytatódó korlátozása, csakúgy, mint a nyugdíjkorrekció hasonló felfüggesztése. Iván László leszögezte: ezek az intézkedések több százezer embernél okoznak majd megélhetési válságot.

Az ország helyzetét összehasonlítva a környező államokkal úgy fogalmazott, hogy ha egy közepes erősségű vírus támad meg egy meggyengült immunitású szervezetet, akkor is tönkreteszi az egészséget. Iván László szerint ez okozza, hogy a környező országokat jóval kevésbé sújtja a pénzügyi válság.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását