2024. április 30. - Katalin, Kitti

A Fehér Házban nincs pihenés

Kutyasétáltatás, a kutyapiszok eltakarítása a Fehér Ház gyepéről, ágyazás, takarítás és persze a lecke elkészítése - mindez része lesz az Obama-lányok napirendjének, hiába lett belőlük elnökcsemete.
2008. november 27. csütörtök 12:25 - Hírextra
Barack Obama új amerikai elnök és felesége, Michelle egy televíziós műsorban tervezgették, hogy a hétéves Sashának és a tízéves Maliának amennyire csak lehet, normális életet szeretnének biztosítani.

Barbara Walters műsorvezetővel beszélgetve elárulták, hogy a lányok Washingtonban a tekintélyes Sidwell Friends iskolába fognak járni, és persze éppen úgy el kell készíteniük a házi feladatokat, mint az osztálytársaiknak. Igaz, hogy Malia a néhai Abraham Lincoln elnök íróasztalánál tanulhat - ezt kérte édesapjától, mert szerinte a legendás bútordarab "nagy gondolatokat inspirál".

Édesanyjuk ahhoz is ragaszkodott az elnöki rezidencia személyzetével beszélve, hogy kislányai maguk vessék meg az ágyukat és takarítsanak a szobájukban.

A szigorú Obama-papa viszont kikötötte, hogy a gyerekeknek kell majd gondozni az elnöki kutyát, hiszen ők kapják ajándékba. (Arról azonban, hogy vajon milyen fajta is legyen az eb, még mindig nincs meg a családi konszenzus.) Megbeszélte velük - mondta az interjúban -, hogy a sétáltatáson kívül a Fehér Ház kertjében elpottyantott "aknák" feltakarítása is rájuk vár.

A január 20-i beiktatás után nem csak a fű, de maga a Fehér Ház is zöldebb lesz, ígérte Obama arra célozva, hogy energiatakarékos háztartást akarnak vezetni, "részben azért, hogy megmutassa az amerikaiaknak, nem is olyan nehéz".

Azért nem úgy kell elképzelni, hogy megszállottként jár körbe éjszakánként, és oltogatja a villanyt az elnöki lakosztály szobáiban. "Noha a mostani házunkban is ezt teszem, és nem látom be, miért ne tenném a következőben is."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását