2023. december 10. - Judit

Akadálymentesítés, rámpák, felújítás

Sikeres pályázatok révén felújították a Jász-Nagykun-Szolnok megyei önkormányzat két intézményét; elvégezték a komplex akadálymentesítést is, a fogyatékkal élők közlekedését átalakításokkal és rámpák kiépítésével könnyítették meg - közölte a megyei közgyű
2008. november 26. szerda 14:21 - Hírextra
Búsi Lajos (Fidesz) a sajtótájékoztatón elmondta: a jászapáti Mészáros Lőrinc középiskola oktatási részlegének, valamint a megyei időseknek és pszichiátriai betegeknek létrehozott Angolkert Otthon törökszentmiklósi egységének korszerűsítése több mint 50 millió forintba került. A pénz döntő részét vissza nem térítendő támogatásként az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-alföldi Operatív Programjától kapták.

A politikus hozzátette, hogy jövőre a megyei önkormányzat saját forrásból négy intézményében végeztet el fejlesztéseket, korszerűsítéseket. A jászapáti Mészáros Lőrinc iskola egyik kollégiumi épületét a csökkenő tanulói létszám miatt 94 férőhelyes idősek otthonává alakítják át, a másik épületet pedig szintén akadálymentessé teszik.

A kunhegyesi és a jászapáti középfokú intézménynek zöldmezős beruházásként tornatermet építenek. A berekfürdői Touring Szálló részleges rekonstrukciója keretében az épület teljes homlokzatán elvégzik a hőszigetelést, és kicserélik a műszakilag elavult nyílászárókat.

A megyei közgyűlési sajtótájékoztatóhoz kapcsolódik, hogy sikeres pályázatok révén Törökszentmiklóson egy óvoda és egy szociális központ, míg Rákóczifalván a polgármesteri hivatal és az egészségház vált akadálymentessé.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását